Burse - Fonduri mutuale

Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT listat la BVB, a înregistrat în 2022 venituri de 82 milioane lei, în creştere cu 59%, şi un profit net de 6,75 milioane de lei, în urcare cu 54%

Arctic Stream, integrator de infrastructură şi...

Autor: Roxana Rosu

01.03.2023, 09:44 214

 Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT listat la BVB sub simbolul AST, a înregistrat în 2022 venituri de 82 milioane lei, în creştere cu 59%, şi un profit net de 6,75 milioane de lei, în urcare cu 54%.

Compania şi-a mărit echipa în cursul anului trecut, de la 17 membri (la finele anului 2021) la 25 de membri, şi a pus accent pe dezvoltarea zonei de Cybersecurity şi Data Center.

„Am încheiat anul 2022 cu rezultate peste aşteptări, în condiţiile în care nici noi nu am fost lipsiţi de emoţii, precum alte companii şi sectoare de activitate. Războiul învecinat sau creşterea preţurilor la energie au creat presiune şi incertitudine în întreaga economie, însă ele nu au  marcat semnificativ activitatea noastra. În schimb diferenţele de curs valutar, în favoarea dolarului american, şi menţinea disfuncţionalităţilor din lanţurile de aprovizionare au avut un impact direct asupra costurilor noastre şi a termenelor de livrare a proiectelor. Cu toate acestea, experienţa echipei în relaţia cu furnizorii de tehnologie din portofoliu şi-a spus cuvântul, prin prevenirea unor întârzieri în activitate, şi prin ritmul bun de adoptare a tehnologiilor şi a echipamentelor”, a declarat Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream.

Anul trecut, compania a construit infrastructura de date pentru ClusterPower, cel mai mare centru de date hiperscalabil din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est.

Arctic Stream are în derulare un program tip „Stock Options Plan”, pentru fidelizarea angajaţilor actuali, dar şi atragerea de noi profesionişti. Programul vizează 2,38% din capitalul social, dar fondatorul şi acţionarul principal nu va beneficia de acţiunile răscumpărate.

”Am convingerea că putem obţine rezultate şi mai bune, asumându-ne proiecte din ce în ce mai complexe, oferindu-le clienţilor acces la tehnologii de ultimă generaţie şi o calitate a serviciilor care să devină un etalon pe piaţa integratorilor IT”, a mai spus Dragoş Diaconu.

Arctic Stream este controlat în proporţie de 66,6% de fondatorul Dragoş-Octavian Diaconu. Capitalizarea ajunge la 101 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO