Burse - Fonduri mutuale

Argus Constanţa mizează pe venituri în creştere cu 34%

Argus Constanţa mizează pe venituri în creştere cu 34%

Autor: Stefan Musgociu

16.04.2014, 00:00 173

Veniturile au scăzut cu 8,8% anul trecut, la 142,8 milioane lei, şi compania a revenit pe profit, cu un câştig brut de 3 milioane lei, faţă de pierderi de 20,9 milioane lei în anul 2012.

Cheltuielile ar urma să crească în acest an cu 33%, la 185,8 milioane lei, de la aproape 140 milioane lei în exerciţiul financiar anterior.

Bugetul de venituri şi cheltuieli a fost aprobat, marţi, într-o AGA unde au fost prezenţi trei acţionari Argus care deţin cumulat 85,51% din titlurile companiei, potrivit unui comunicat transmis de companie pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit celor mai recente raportări, la finalul anului trecut, SIF Oltenia (SIF5) deţinea 55,9% din acţiunile Argus, iar fondul de investiţii Business Capital for Romania Opportunity are 29,62% din titluri.

Fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatief este controlat de BCR, iar o parte din titluri sunt în posesia Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru. Erste şi Pogonaru sunt şi printre mai mari acţionari ai SIF Oltenia.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Argus a fost realizată şedinţa bursieră de vineri, când preţul a urcat cu 6%, la 2,45 lei. La acastă cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 87,6 milioane lei (19,6 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO