Burse - Fonduri mutuale

Argus Constanţa şi-a bugetat pentru 2015 încasări mai mari cu 27%

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Sebastian Tănase

23.04.2015, 00:00 436

Producătorul de ulei Argus Constanţa (simbol bursier UARG), controlat de SIF Oltenia (SIF5), şi-a bugetat pentru acest an o creştere de 27% a profitului brut până la 4,45 milioane de lei, susţinut de majorarea cu 27% a veniturilor până la 223 milioane de lei. Societatea are în plan investiţii de circa 1,5 milioane de lei în acest an.

La începutul acestui an Consiliul Concurenţei a sancţionat compania cu o amendă de peste 140.000 de euro pentru înţelegeri asupra fixării preţurilor între furnizori şi lanţurile de hipermarketuri Mega Image, Selgros, Metro şi Real. Conform datelor publicate la bursă, principalul acţionar al Argus Constanţa este SIF Oltenia cu o participaţie de 85,7%, restul de 14,3% din titluri aparţinând altor investitori de pe bursă.

Pe parcursul anului trecut, SIF Oltenia şi-a majorat participaţia în cadrul Argus cu 30%, cea mai mare achiziţie, de cinci milioane de acţiuni, fiind realizată în luna mai. Acţiunile producătorului de ulei se tranzacţionau ieri la preţul de 2,9 lei/titlu, în scădere cu 0,34% faţă de ziua precedentă. La acest preţ, compania are o capitalizare de piaţă de peste 104 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO