Burse - Fonduri mutuale

Aripioarele de la KFC ajung aproape de benzinăriile Rompetrol: Lanţul de fast-food testează un nou concept şi deschide trei restaurante în perimetrul unor benzinării situate pe Autostrada A1

Aripioarele de la KFC ajung aproape de benzinăriile...

Autor: Cristina Bellu

09.03.2023, 11:45 8659

Sphera Franchise Group, holdingul care deţine compania ce administrează în sistem de franciză brandul KFC pe plan local, îşi extinde reţeaua de restaurante şi inaugurează în premieră primele unităţi în cadrul unor benzinării, printr-un parteneriat cu Rompetrol.

„Prin acest parteneriat, marcăm o premieră locală, KFC fiind primul restaurant care va opera în cadrul unei benzinării Rompetrol. El este reprezentativ pentru filosofia de business a Sphera, de dezvoltare continuă, inclusiv prin noi formate de restaurant sau teritorii pe care le putem explora.” spune Călin Ionescu, CEO Sphera Franchise Group.

Unităţile KFC Drive Thru Pecica şi KFC Orăştie sunt două dintre cele trei restaurante pe care compania le va opera în incinta unor benzinării Rompetrol, situate pe Autostrada A1.

Valoarea investiţiei în noul format de restaurant este cuprinsă între 350.000 euro şi 400.000 euro, spun oficialii companiei.

KFC DT Pecica este un restaurant de tip Drive-Thru (DT) şi se află localizat pe autostrada A1 la km. 558+380, fiind primul restaurant KFC amplasat distinct în cadrul unei benzinării. KFC Orăştie se află la km 340+500, de asemenea în cadrul unei staţii Rompetrol de pe autostrada A1. Noile unităţi au fiecare suprafaţa de peste 160 metri pătraţi, beneficiază de câte 24 de locuri la mese în interior, iar KFC DT Pecica are inclusă linie de drive pentru plasarea comenzilor direct din confortul maşinii.

„Deschiderea restaurantelor KFC DT Pecica şi KFC Orăştie marchează începutul unei colaborări mai ample, prin care extindem prezenţa brandului în contexte de consum neaşteptate, dar cu potenţial ridicat, aducând valoare adăugată atât clienţilor noştri, cât şi celor care, în călătoriile lor, trec pragul benzinăriilor Rompetrol unde suntem prezenţi.” explică Călin Ionescu.

Odată cu inaugurarea celor două restaurante, KFC creează 50 de locuri de muncă, iar venitul net la care poate ajunge un Crew Member (Lucrător Bucătărie sau Casier) este de 3.000 lei din a treia lună de colaborare. Suma include salariul de bază, tichetele de masă şi bonusuri sau prime acordate conform criteriilor interne. Angajarea nu este condiţionată de experienţa anterioară de lucru, principalele calităţi urmărite la viitorii colegi fiind atitudinea pozitivă, motivaţia şi dorinţa de dezvoltare personală şi profesională.

KFC DT Pecica şi KFC Orăştie sunt restaurantele 96 şi 97 din reţeaua KFC.

Următoarea unitate KFC amplasată în cadrul benzinăriilor Rompetrol va fi inaugurată în perioada următoare, la Giarmata, pe autostrada A1 km 500+596.

KFC a intrat pe piaţa din România în 1997, odată cu deschiderea primului restaurant din Bucureşti. Brandul a continuat să se dezvolte pe parcursul celor 25 de ani de activitate, iar în acest moment reţeaua numără 97 de unităţi în 39 de oraşe, atât de tip Drive-Thru, cât şi stradale şi food court, fiind cel mai mare lanţ din România ca număr de locaţii.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO