Burse - Fonduri mutuale

ARK Invest, fond de investiţii al celebrei investitoare Cathie Wood, a cumpărat 1 milion de acţiuni Twitter după demisia CEO-ului Jack Dorsey, tranzacţie de 49 mil. dolari

ARK Invest, fond de investiţii al celebrei investitoare...

Autor: Eduard Ivanovici

02.12.2021, 00:00 254

ARK Investment Management, firma de investiţii fondată de Cathie Wood, a cumpărat peste un milion de acţiuni la gigantul de social media Twitter (simbol bursier TWTR) după ce fondatorul Jack Dorsey şi-a dat demisia din funcţia de CEO, transmite Reuters.

Luni, după ce Twitter l-a numit pe directorul tehnic Parag Agrawal drept noul CEO al companiei, acţiunile TWTR au scăzut cu 2,7%. ARK a achiziţionat circa 1,1 milioane de acţiuni în valoare de 48,9 mil. dolari după şedinţa de tranzacţionare de marţi, 30 noiembrie, conform rapoartelor de tranzacţionare din cadrul grupului de investiţii. 

Totodată, compania a cumpărat aproape 840.000 de acţiuni la platforma digitală de brokeraj Robinhood Markets (HOOD), la o valoare totală de 21,7 mil. dolari. Anterior, ARK a achiziţionat 915.000 de acţiuni, profitând de declinul înregistrat anul acesta de Robinhood. Platforma a scăzut cu 25% pe NASDAQ de la listarea din iulie. Într-o notă similară, Twitter este pe minus cu circa 19% de la începutul anului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO