Burse - Fonduri mutuale

Aro Palace scoate la vânzare restaurante de 2,7 mil. euro

Aro Palace scoate la vânzare restaurante de 2,7 mil. euro

Autor: Ioana Tudor

12.08.2014, 00:01 1396

Compania Aro Palace din Braşov, controlată de SIF Transilvania (SIF3), vrea să vândă la licitaţie pe 15 septembrie două dintre restaurantele pe care le deţine şi un grup gospodăresc, pentru care se aşteaptă să încaseze cel puţin 2,7 milioane de euro. Activele vizate sunt Restaurantul Panoramic, situat pe vârful muntelui Tâmpa, la o altitudine de 960 de metri, care va avea un preţ de pornire de 1,16 mil. euro, restaurantul Casa Pădurarului din Braşov, cu un preţ de pornire de 760.000 euro, şi grupul gospodăresc Bartolomeu, scos la vânzare pentru 840.000 de euro. Preţurile nu includ TVA. Potenţialii cumpărători pot depune documentele de participare până la data de 12 septembrie. Garanţia de participare la licitaţie este de 10% din preţul de începere a licitaţiei pentru fiecare activ scos la vânzare, iar costul documentelor licitaţiei este de 450 lei (circa 100 euro). Taxa de participare la licitaţie este de 900 lei pentru fiecare imobil.

Compania deţine hotelul Aro Palace, singurul hotel de cinci stele din Braşov, precum şi hotelurile Capitol (3 stele), Corona (2 stele), Postăvarul şi Aro Sport (1 stea). Pe lângă cele două restaurante scoase la vânzare, Aro Palace mai deţine şi Restaurantul Cetate. În iulie, SIF Transilvania a anunţat că intenţionează să vândă cu 3,5-4 milioane de euro Cetatea Braşovului, aflat acum în proprietatea Aro Palace, şi negociază cu Primăria, iar în cazul în care nu se va ajunge la un acord, o va scoate în toamnă la licitaţie. Aro Palace a raportat afaceri de 20,2 milioane de lei (4,6 mil. euro) pentru anul trecut şi pierderi de 6,2 mil. lei (1,4 mil. euro). Proprietarii Aro Palace sunt SIF Transilvania, cu o participaţie de 85,7%, SIF Moldova, cu 10,3%, şi alţi acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO