Burse - Fonduri mutuale

AROBS, companie prezentă pe segmentul AeRO al bursei locale, are o lichiditate mai bună decât aproape jumătate din emitenţii incluşi în BET

AROBS, companie prezentă pe segmentul AeRO al bursei...

Autor: Eduard Ivanovici

14.07.2022, 07:30 675

♦ Societatea din Cluj plănuieşte să realizeze transferul pe piaţa principală a BVB până la finele anului.

Compania de IT AROBS Transilvania Software (simbol bursier AROBS), prezentă pe piaţa AeRO, pepiniera segmentului principal al Bursei de Valori Bucureşti, a înregistrat de la începutul anului o lichiditate mai bună decât nouă emitenţi incluşi în BET, indicele de referinţă al BVB, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Societatea controlată de antreprenorul Voicu Oprean a înregistrat tranzacţii de circa 83 mil. lei de la începutul anului, perioadă în care acţiunile AROBS s-au depreciat cu 12%, conform datelor de la BVB. Evoluţia a fost influenţată atât de contextul macroeconomic, cât şi de tranziţia dinspre sectorul „growth”, reprezentat preponderent de acţiuni din industria tech, către cel de tip „value”.

În acelaşi interval de timp, indicele BETAeRO, consultativ pentru piaţa secundară, a pierdut 15% din valoare, în timp ce BET s-a depreciat cu aproape 7%. Pe segmentul de acţiuni, cel mai mare rulaj a fost înregistrat de OMV Petrom (SNP), urmat de Fondul Proprietatea (FP) şi Banca Transilvania (TLV), singurii trei emitenţi care au spart pragul de lichiditate de un miliard de lei. La capătul opus al clasamentului s-au clasat Transelectrica (TEL), Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Alro Slatina (BVB), grup puternic afectat de efectele războiului ruso-ucrainean şi de preţurile ridicate ale energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO