Burse - Fonduri mutuale

AROBS Transilvania Software anunţă o cifră de afaceri de 52,6 mil. lei în T1/2022, în creştere cu 33% faţă de anul trecut. Profit net de 15 mil. lei, plus 14%

AROBS Transilvania Software anunţă o cifră de afaceri...

Autor: Eduard Ivanovici

26.05.2022, 19:02 218

Compania de tehnologie AROBS Transilvania Software, listată pe segmentul AeRO al bursei locale sub simbolul AROBS, a raportat o cifră de faceri de 52,6 milioane de lei în primele trei luni ale anului, cu 33% peste nivelul din perioada similară a anului trecut.

Profitul net a ajuns, între timp, la 14,9 milioane de lei, în urcare cu 14% faţă de T1/2021, iar EBITDA (câştigurile înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a atins 17,4 milioane de lei, plus 22%, conform raportului trimestrial publicat la Bursa de la Bucureşti.

„În 2022, compania va continua planurile de investiţii anunţate, atât prin realizarea de tranzacţii M&A, precum şi prin dezvoltarea de noi expertize cu mare căutare pe piaţa globală de servicii software. AROBS se află într-un context în care automatizarea şi simplificarea proceselor de lucru în cadrul companiilor şi organizaţiilor din întreaga lume vor continua să reprezinte tendinţele din industria tech într-un orizont de timp mediu-îndepărtat”, se arată în raport.

Acţiunile AROBS au scăzut anul acesta cu 1,4% pe tranzacţii de 78,6 milioane de lei, depăşind astfel lichiditatea înregistrată de unii emitenţi incluşi în BET, indicele de referinţă al BVB. Valoarea de piaţă a societăţii atinge aproape 900 de milioane de lei.

„Există în continuare numeroase lucruri care pot fi îmbunătăţite în zona de transformare digitală pe fiecare palier de industrie, de la managementul de flotă, la optimizarea afacerilor şi plăţi digitale. Din această perspectivă, AROBS deţine toate ingredientele necesare pentru a atrage o cotă semnificativă din dezvoltarea de produse şi furnizarea de servicii software pe pieţele în care este prezentă”, scrie compania în raportul financiar.

În T1/2022, societatea a încheiat un contract cu BRK Financial Group (simbol bursier BRK) pentru servicii de market-making şi a anunţat preţul achiziţiei Berg Computers, compania de IT fiind cumpărată cu 2,8 milioane de euro. În martie, AROBS a aprobat majorarea capitalului social cu 45,6 milioane de lei (reprezentând prime de emisiune) la 91,1 milioane de lei prin emisiunea unui număr de 455.697.494 de acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,1 lei/unitate.

Ca urmare a deciziei aprobate în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, fiecare acţionar a primit o acţiune gratuită pentru fiecare acţiune deţinută la data de înregistrare.

„Până în 31 Martie 2022, activele totale au ajuns la o valoare de 235 milioane de lei determinată de o majorare cu 20% a activelor circulante, care înregistrează la finalul trimestrului I o valoare totală de 180,7 milioane de lei. Creşterea activelor circulante se datorează preponderent lichidităţilor obţinute în urma împrumutului bancar contractate de către companie pe parcursul trimestrului pentru refinanţarea achiziţiei participaţiilor societăţii Berg de la finalul anului precedent”, reiese din raport.

În ianuarie-martie 2022, datoriile totale s-au majorat cu 14,8 milioane de lei, în creştere cu 88% faţă de finalul anului 2021, ajungând la o valoare de 31,6 milioane de lei, ca urmare a contractării împrumuturilor bancare. Veniturile înregistrate în avans până în 31 martie 2022 au crescut cu 5% comparativ cu finalul anului 2021, iar valoarea provizioanelor a scăzut cu 255 mii de lei faţă de anul 2021.

Capitalurile proprii au crescut cu 8%, ca urmare a rezultatului anului 2021 nerepartizat şi a operaţiunii de majorare a capitalului social. Pentru retenţia angajaţilor şi implementarea unui program de tip Stock Option Plan, AROBS Transilvania Software a răscumpărat 8,8% din capitalul social al societăţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO