Burse - Fonduri mutuale

AROBS Transilvania Software, companie de IT controlată de antreprenorul Voicu Oprean, obţine un credit de 13 milioane de euro de la Citibank

AROBS Transilvania Software, companie de IT controlată...

Autor: Eduard Ivanovici

06.06.2022, 18:57 398

Compania de tehnologie AROBS Transilvania Software, listată de anul trecut pe piaţa AeRO a bursei din Bucureşti, a informat piaţa cu privire la majorarea unei facilităţi de credit, valoarea cumulată a contractului depăşind 10% din venitul total aferent ultimelor situaţii financiare anuale.

Astfel, compania controlată majoritar de antreprenorul clujean Voicu Oprean a obţinut un credit de 13 milioane de euro de la sucursala din România a Citibank.

Din total, 12 milioane de euro vor fi utilizaţi pentru „cofinanţarea achiziţiei a 100% din capitalul social al Enea Services România SRL şi 0,5 milioane de euro pentru tranzacţii de trezorerie (pentru protecţie împotriva fluctuaţiilor cursului de schimb şi a altor operaţiuni de acoperire), aferente împrumutului la termen”, se arată într-un raport publicat la BVB. Data scadenţei este pe 31 mai 2027.

Acţiunile AROBS au coborât cu 4% în 2022, pe fondul unor tranzacţii de 80 de milioane de lei. Valoarea de piaţă a societăţii este de circa 875 de milioane de lei, conform datelor BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO