Burse - Fonduri mutuale

AROBS Transilvania Software, profit net de 38,3 mil. lei la nouă luni, în creştere cu 33% faţă de trimestrul precedent. Compania a anunţat o cifră de afaceri de 209 mil. lei, plus 65%

Voicu Oprean, CEO şi fondator AROBS

Voicu Oprean, CEO şi fondator AROBS

Autor: Eduard Ivanovici

25.11.2022, 10:09 459

AROBS Transilvania Software (simbol bursier AROBS), companie de IT deţinută majoritar de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a anunţat la Bursa de la Bucureşti un profit net de 38,3 milioane de lei la finele lunii septembrie, plus 33% faţă de perioada anterioară.

Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 209 milioane de lei, iar veniturile operaţionale la 212,6 milioane, înregistrându-se în ambele cazuri un avans de 65% faţă de perioada aprilie-iunie.

„Rezultatele la nivel consolidat sunt prezentate şi comparate la nivel de septembrie 2022 vs. iunie 2022 deoarece comparaţia la nouă luni nu ar fi relevantă, având în vedere că o parte dintre companii (Berg Software, AROBS Systems, AROBS Etoll Solutions, AROBS Engineering şi grupul Nordlogic) nu erau cuprinse în grup la data de 30 septembrie 2021”, se arată în raportul de la BVB.

Afacerile din primele trei trimestre ale anului a crescut ca urmare a contractării de noi clienţi în zona furnizare de produse, cât şi a creşterii de proiecte în zona de servicii. De asemenea, o contribuţie favorabilă la majorarea cifrei de afaceri au avut-o inclusiv extinderea colaborării cu clienţii existenţi şi aportul societăţi nou achiziţionate în cursul anului, scrie compania în raport. AROBS Development & Engineering a adus un aport la cifra de afaceri de 11,6 milioane de lei, iar grupul Nordlogic a contribuit la majorarea indicatorului cu 2,7 milioane lei.

Cheltuielile de exploatare au evoluat mai mai rapid prin comparaţie cu veniturile din exploatare, ajungând la 167 milioane de lei, faţă de 95,1 milioane de lei înregistrate în primele şase luni ale lui 2022.

Cele mai mari cheltuieli au fost generate de costurile cu salariaţii, cu serviciile contractate de la terţi şi cu amortizarea fondului comercial. Avansul este în concordanţă cu extinderea afacerii, cu dezvoltarea noilor produse interne şi cu aportul adus de noile companii achiziţionate (AROBS Development & Engineering şi grupul Nordlogic), explică reprezentanţii AROBS.

Activele grupului au ajuns la finele lunii septembrie la 325,4 milioane de lei, de la 210,5 milioane la începutul anului, rezultând o majorare de 55%. Datoriile s-au dublat la 44,6 milioane de lei în acelaşi interval.

Cu 14% au scăzut acţiunile AROBS în 2022, pe tranzacţii de 97 de milioane de lei. Compania valorează 784 de milioane de lei şi este controlată în proporţie de 63,3% de fondatorul şi CEO-ul Voicu Oprean.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO