Burse - Fonduri mutuale

AROBS Transilvania Software, venituri de circa 130 mil. lei în primele şase luni ale anului, în creştere cu 34%. Compania a raportat un profit net de 29 mil. lei, plus 9%

AROBS Transilvania Software, venituri de circa 130 mil. lei în primele şase luni ale anului, în creştere cu 34%. Compania a raportat un profit net de 29 mil. lei, plus 9%

Autor: Eduard Ivanovici

27.09.2022, 18:43 505

AROBS Transilvania Software (simbol bursier AROBS), companie românească de IT controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a înregistrat venituri operaţionale în valoare de 128,8 milioane de lei în S1/2022, cu 34% peste rezultatul de anul trecut.

Profitul net al societăţii listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti a ajuns la 28,8 milioane de lei în aceeaşi perioadă, în creştere cu 9% faţă de profitul din primele şase luni ale anului precedent, conform datelor din raportul semestrial. EBITDA (profitul operaţional), în valoare de 36,7 milioane de lei, a urcat cu 16% de la an la an.

Cheltuielile operaţionale din prima parte a anului au atins 92,1 milioane de lei, cu 18% peste estimări. Compania se aşteaptă la cheltuieli de 156,2 milioane de lei pe întreg anul 2022.

„Industria de dezvoltare software se află într-un stadiu de creştere continuă în necesitatea constantă de a avea acces la resurse excelente, în număr tot mai mare, la nivel global. Pe zona de produse software, cum ar fi management de flotă, optimizarea afacerilor şi plăţi digitale, piaţa înregistrează, de asemenea, creştere, datorită proceselor accelerate de digitalizare ale companiilor şi organizaţiilor”, scrie AROBS în raportul semestrial..

Activele circulante ale societăţii au crescut cu 21% la 205,2 milioane de lei în prima parte din 2022, în timp ce activele imobilizate au fost în sumă de 118 milioane de lei, plus 198% de la an la an.

„Creanţele comerciale au crescut cu 54% în perioada ianuarie - iunie 2022, ajungând la valoarea de 61,5 milioane de lei, datorită creşterii activităţii la nivel de Grup. Disponibilităţile băneşti au crescut cu 11% în primele două trimestre al anului 2022, înregistrând o valoare de 113,5 milioane de lei. Societatea-mamă a realizat în primele două trimestre ale anului 2022 investiţii în acţiuni şi obligaţiuni deţinute pe termen scurt în valoare de 513.000 de lei.”

În S1/2022,  emitentul a informat piaţa cu privire la primirea din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară a Certificatului de Înregistrare a Instrumentelor Financiare pentru operaţiunea de majorare a capitalului social cu 455.697.494 de acţiuni noi care au fost emise conform Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din data de 7 martie

În aprilie, AROBS a anunţat semnarea contractului de achiziţie a întregului pachet de acţiuni al Enea Services România, cu birouri în România şi Statele Unite, tranzacţie ce a ajuns la 17,9 milioane de euro.

La capitolul „riscuri”, AROBS spune că activităţile „pot fi influenţate de ciclurile economice respective de condiţiile economice generale. Crizele financiare şi geopolitice internaţionale, cât şi mediul economic instabil pot avea efecte negative semnificative asupra activităţii, sau asupra rezultatelor operaţionale şi a poziţiei financiare a emitentului.” Turbulenţele socio-politice pot, de asemenea, afecta activitatea companiei, se arată în document

AROBS are o capitalizare de 763 de milioane de lei, după ce acţiunile au scăzut cu 16,3% de la începutul anului, pe tranzacţii de 91 de milioane de lei. Astăzi, acţiunile AROBS au crescut cu 3,3%, pe un rulaj de 460.000 de lei. Societatea este controlată majoritar de CEO-ul şi fondatorul Voicu Oprean, cu o participaţie de 63,3% din totalul acţiunilor, potrivit BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: