Burse - Fonduri mutuale

Artego Târgu-Jiu şi-a dublat câştigul în primele nouă luni

Artego Târgu-Jiu şi-a dublat câştigul în primele...

Autor: Roxana Pricop

17.11.2015, 00:05 452
Producătorul de benzi din cau­ciuc Artego Târgu-Jiu (simbol bursier ARTE), controlat de asociaţia sa­la­riaţilor, a încheiat primele nouă luni ale anului cu un profit net de 6,3 mi­lioane de lei, de peste de două ori mai mare decât re­zul­tatul înre­gistrat în acelaşi interval al anului trecut.

Avansul profitului a fost susţinut de redu­cerea cu 4,5% a chel­tuielilor din exploatare, până la 106,7 mil. lei, în timp ce veni­turile de ex­ploa­tare s-au ajustat uşor, cu minus 0,5%, până la un total de 115,8 milioane de lei.

Din producţia vândută, compania a în­casat venituri de 102 milioane de lei în pri­mele trei trimestre, în creştere cu 2,4%. În trimestrul al treilea, profitul net al companiei a fost de 3,9 milioane de lei, în creştere cu 40% faţă de rezultatul din trimestrul al treilea din 2014.

Pe 25 septembrie compania a ob­ţinut eşalonarea pentru un an a unor datorii de 18,4 milioane de lei pe care le are la fisc şi amânarea la plată a pe­nalităţilor de întâr­ziere în sumă de un milion de lei.

De ase­menea, com­pania a cerut anularea unor obli­gaţii fiscale de 2,9 mil. lei din totalul sumei de 18,4 mil. lei eşalonată la plată, potrivit rapor­tu­lui tri­mestrial.

Asociaţia Sala­ria­ţilor este cel mai mare acţionar, cu 70% din ca­pitalul firmei, societatea Gotera 2012 deţine 14,7% din capital. Acţiunile com­paniei se tranzacţionează la o cotaţie de 5,8 lei/titlu, referinţă la care capita­li­zarea Artego este de 59 mil. lei. În acest an, acţiunile firmei au scăzut cu 30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO