Burse - Fonduri mutuale

ASF a alocat 1,1 mil. lei pentru bilete de avion

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Andrei Cîrchelan

05.08.2014, 00:06 397

Autoritatea pentru Suprave­ghere Financiară (ASF) a semnat cu opt companii un contract-cadru de 1,1 mil. lei pentru servicii de transport aerian de pasageri, care includ rezervarea şi emi­te­rea de bilete de avion, potrivit unor informaţii din sistemul electronic de achi­ziţii publice (SEAP). Potrivit con­tractului, valabil un an şi finanţat din resur­sele proprii ale autorităţii, ASF şi-a pus deoparte maximum 1,1 mil. lei pentru bilete de avion în următoarele 12 luni. Cu aceşti bani, autoritatea intenţio­nează să cumpere minimum 200 de bilete şi maximum 700 de bilete de avion de la una sau mai multe din cele opt companii eli­gibile. Pentru ASF lucrează un număr de 600 de angajaţi.

Cele opt companii eligibile pentru fur­nizarea de bilete către ASF sunt Dan­co Pro Communication, D.A.L. Tra­vel, Weco TMC, Perfect Tour, Olim­pic In­ter­national Turism, Travel Time D&R, Round the World Travel şi Eximtur.  

Acestea sunt companii care concu­rează în mod obişnuit pentru astfel de con­tracte cu statul, operaţiuni similare fiind desfăşurate de Ministerul Eco­no­miei, Ministerul Afacerilor Interne, Secretariatul General al Guvernului. Până în prezent, ASF a mai atribuit prin licitaţii publice contracte în valoare totală de 1,13 mil. lei, pentru servicii de comu­nicare (0,8 mil. lei) şi servicii de evaluare personal (0,32 mil. lei), însă cel mai mare contract atribuit de autoritate până în prezent a vizat transferul de expertiză tehnică. Acesta a fost un con­tract de 5,26 mil. lei câştigat de Romsys.

ASF mai are în prezent în derulare o licitaţie deschisă pentru un contract cadru estimat între 1,7 şi 2,4 mil. lei, care vizează achiziţionarea de carburant pe o perioadă de 44 de luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO