Burse - Fonduri mutuale

ASF a amendat SSIF Broker Cluj cu 170.000 lei

Foto: OCtav Ganea

Foto: OCtav Ganea

Autor: Radu Bostan

19.06.2015, 00:01 2269

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus amenzi în valoare totală de 170.000 de lei pentru firma de intermediere SSIF Broker Cluj (simbol bursier BRK), conducerea şi personalul acesteia, după ce un control a constatat o serie de abateri de la legislaţia pieţei de capital.

Firma de brokeraj, singura listată pe bursa de la Bucureşti, este acuzată, între altele, că a publicat cu întârziere sau deloc tranzacţiile realizate de persoane iniţiate şi că a transmis târziu către Bursă anumite contracte de împrumut. ASF mai spune că în cazul a patru clienţi ai SSIF Broker firma nu a respectat prevederile din procedura internă privind „cunoaşterea clientelei în scopul prevenirii şi combaterii spălării de bani şi finanţării actelor de terorism“.

De asemenea, ASF mai acuză firma că anumite depuneri de bani ale clienţilor au fost înregistrate în conturile proprii ale societăţii, iar salariile unor angajaţi au fost plătite din conturile de disponibilităţi ale clienţilor. Firma a fost amendată cu 77.000 lei, 1% din cifra de afaceri, iar mai mulţi angajaţi şi directori au cumulat amenzi de aproape 100.000 lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO