ASF a aprobat fuziunea dintre burse de la Bucureşti şi bursa de la Sibiu (SIBEX)

5 oct 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Autoritate de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat fuziunea celor două burse din România - BVB şi SIBEX - şi totodată a retras autorizaţia de operator de piaţă a SIBEX şi radierea din Registrul ASF.

De asemenea, Autoritatea a retras autorizaţia de funcţionare a Intercapital şi a radiat casa de brokeraj, pe fondul retragerii acesteia din piaţă.

Relaţia dintre cele două pieţe de capital a fost caracterizată, pentru o vreme, de o concurenţă puternică, însă Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a desprins în timp şi s-a impus drept principalul pol al pieţei de capital din România, după ce a reuşit să atragă companii importante, să producă un peisaj bursier mai dinamic, iar rulajele au început să se distanţeze cu mult de cele generate de piaţa de la Sibiu.

Capitalizarea bursieră a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) este de 237 milioane lei (51,5 milioane euro), după ce de la începutul acestui an s-au tranzacţionat acţiuni în valoare de 20,3 milioane lei, ce au adus o apreciere de 6,55% a valorii de piaţă, avans de două ori mai mic decât cel al indicelui BET, referinţa bursei locale, în aceeaşi perioadă.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.10.2017

 
Cuvinte cheie:
ASF
, fuziune
, burse
, BVB
, Sibiu
, Sibex
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide