Burse - Fonduri mutuale

ASF a aprobat majorarea de capital cu 1,6 mil. lei a retailerului de mobilă Serico Bucureşti. Intermediarul ofertei: Prime Transaction

ASF a aprobat majorarea de capital cu 1,6 mil. lei a...

Autor: Tibi Oprea

21.10.2019, 00:00 115

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat majorarea capitalului social al Serico Bucureşti, cu activitate în comerţul cu amănuntul al produselor de mobilier şi în închirierea de bunuri imobiliare, de la nivelul actual de 339.505 lei până la nivelul maxim de 2 mil. lei, potrivit unui raport la bursă. Intermediarul ofertei care se va derula în perioada 21 octombrie - 20 noiembrie 2019 este brokerul Prime Transaction.

Majorarea capitalului social se va realiza în numerar, într-o singură etapă şi fără primă de emisiune prin emisiunea unui număr de 16,9 milioane de acţiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, fiecare cu valoarea nominală de 0,1 lei, cu acordarea dreptului de preferinţă şi proporţional cu cotele de participare deţinute.

La expirarea perioadei de exercitare, acţiunile noi care nu au fost subscrise vor fi anulate. Data de înregistrare este 6 septembrie 2019, în timp ce data plăţii este 9 septembrie 2019. De la începutul anului, acţiunile SERC se tranzacţionează în scădere cu 33,8% pe un rulaj de 81.370 lei, emitentul ajungând la 5,6 mil. lei capitalizare. Acţionarul majoritar este Multi Mobila din Valea Danului, judeţul Argeş, cu 46,8% din capitalul social. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO