Burse - Fonduri mutuale

ASF a aprobat transferul acţiunilor Chimcomplex de pe piaţa AeRO pe piaţa principală a Bursei de la Bucureşti. Debutul pe segmentul principal, la începutul anului viitor

ASF a aprobat transferul acţiunilor Chimcomplex de pe...

Autor: Eduard Ivanovici

21.12.2021, 16:41 761

Chimcomplex SA Borzeşti (simbol bursier CHOB), cea mai mare companie inclusă în indicele BETAeRO, a anunţat că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de admitere la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti a acţiunilor CHOB, conform unui document publicat la BVB.

Potrivit informaţiilor ZF, cea mai mare companie de pe pepiniera segmentului principal al bursei locale este aşteptată să îşi transfere acţiunile pe piaţa principală a BVB la începutul anului 2022.

Recent, Chimcomplex a declarat că intenţionează să se finanţeze prin intermediul unei emisiuni de obligaţiuni în prima jumătate a anului viitor şi să atragă parteneri de equity pentru a susţine planurile de producţie de hidrogen ca materie primă pentru industria chimică şi hidrogen pentru energie termică.

Totodată, compania şi-a prezentat intenţiile de a cumpăra Petromidia, cea mai mare rafinărie din România, intrând în discuţii de finanţare cu celebra banca Rotschild.

De la începutul anului, acţiunile CHOB s-au apreciat cu aproape 1.000%, adică şi-au majorat valoarea de peste 11 ori, pe fondul unor tranzacţii totale de circa 29 de milioane de lei. În prezent, compania deţinută în proporţie de 85%  Ştefan Vuza, prin holdingul CRC Alchemy din Amsterdam, afişează o valoare de piaţă de aproximativ 6,5 miliarde de lei. Statul român – prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului – deţine aproape 9% din capitalul social al Chimcomplex, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO