Burse - Fonduri mutuale

ASF a blocat transferul unui pachet de 19 milioane de acţiuni Electroargeş

ASF a blocat transferul unui pachet de 19 milioane de...

Autor: Liviu Popescu

13.05.2016, 00:00 438

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să blocheze de luni 16 mai timp de două săptămâni transferul pachetului de aproximativ 18,9 milioane de acţiuni emise de producătorul de electrocasnice Electroargeş. Decizia a fost luată ca măsură asiguratorie în vederea protecţiei proprietarilor, precum şi a potenţialilor cumpărători de „bună credinţă”, anunţă ASF.

La o cotaţie de ieri de 0,64 lei a preţului acţiunilor, rezultă că ASF a blocat acţiuni în valoare de aproximativ 12 milioane de lei. De altfel, ASF a luat decizia de a bloca acţiunile Electroargeş (ELGS) şi la finele lunii aprilie, potrivit informaţiilor publicate pe bursă. ELGS a convocat acţionarii pe data de 26 mai pentru a decide acordarea unui dividend brut pe acţiune de 0,095 de lei, ceea ce echivalează cu un randament de 16%. Dividendele propuse spre distribuţie sunt cu 58% mai mari decât cele plătite de companie anul trecut, datorită majorării ratei de distribuţie din profitul net. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO