Burse - Fonduri mutuale

ASF a dat OK-ul pentru obligaţiunile de 1 milion euro ale Mecanica Fină. Intermediar: Prime Transaction

ASF a dat OK-ul pentru obligaţiunile de 1 milion euro...

Autor: Tibi Oprea

06.02.2020, 00:00 190

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de ofertă publică de vânzare obligaţiuni a companiei Mecanica Fină (MECE), producător de instrumente şi dispozitive pentru măsurare, verificare, control, navigaţie.

Compania urmează să listeze 1.000 de obligaţiuni în valoare de 1 mil. euro la Bursa de la Bucureşti, cu o dobândă fixă de 3,25% pe an şi o scadenţă de trei ani. Oferta se va derula în perioada 10-21 februarie 2020, iar brokerul ales pentru intermedierea tranzacţiilor este Prime Transaction.

Oferta poate fi încheiată cu succes prin vânzarea a minimum 50% din obligaţiunile oferite iniţial, respectiv la subscrieri totale de 500.000 de euro. Subscrierea minimă este de cel puţin o obligaţiune, oferta fiind adresată atât investitorilor individuali, cât şi celor instituţionali. Acţiunile companiei au scăzut miercuri în urma acestui anunţ cu 3,4%. De la începutul anului, acţiunile Mecanica Fină înregistrează o creştere de 27,5% pe fondul unui rulaj de 52.550 lei, emitentul ajungând la 32,6 mil. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO