Burse - Fonduri mutuale

ASF a publicat proiectul de regulament pentru aplicarea legii de clarificare a pieţei RASDAQ

ASF a publicat proiectul de regulament pentru aplicarea...

Autor: Roxana Pricop

14.11.2014, 00:00 345

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat pe website-ul propriu pentru dezbatere publică proiectul de regulament privind statutul juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate. Proiectul este supus dezbaterii până pe 22 noiembrie. Potrivit proiectului de regulament, pentru a stabili preţul pe care îl va plăti acţionarilor care doresc să se retragă, conducerile companiilor de pe RASDAQ au obligaţia să solicite oficiului registrului comerţului numirea unui expert autorizat independent în termen de cel mult cinci zile lucrătoare ulterioare primirii de către societate a primei cereri de retragere din societate.

De asemenea, societatea ale cărei acţiuni sunt tranzacţionate pe piaţa RASDAQ are obligaţia de a achita contravaloarea acţiunilor deţinute de acţionarii care şi-au exercitat dreptul de retragere din societate în termen de 15 zile lucrătoare calculate de la data stabilirii de către expertul autorizat independent a preţului acţiunilor sau de la data depunerii cererii, pentru cererile depuse ulterior stabilirii preţului de către expertul autorizat independent. Legea 151/2014 de clarificare a statului pieţei RASDAQ a intrat în vigoare pe 24 octombrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO