ASF a suspendat activitatea SSIF Harinvest timp de 90 de zile pentru că brokerii nu au avut bani să deconteze mai multe tranzacţii

1 dec 2013 Ziarul Financiar

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat timp de 90 de zile autorizaţia de funcţionare a societăţii de brokeraj Harinvest din Râmnicu-Vâlcea şi a amendat firma cu 6.770 lei pentru că societatea nu şi-a îndeplinit obligaţia de plată aferentă decontării din data de 15 noiembrie de la Depozitarul Central, nerespectând prevederile din Codul Depozitarului Central.

Depozitarul Central a folosit recent 500.000 de euro din rezerva Fondului de Garantare pe care îl administrează pentru că societatea de brokeraj Harinvest din Râmnicu Vâlcea nu a avut bani în cont la data decontării să achite mai multe tranzacţii de cumpărare cu acţiuni şi produse structurate, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Altfel spus, brokerul a introdus ordine de cumpărare în piaţă fără însă a avea banii în cont la data decontării, adică la trei zile distanţă de la introducerea ordinelor. Este o situaţie unică pe piaţa de capital în ultimii ani şi trage un semnal de alarmă că există participanţi în piaţă care intră descoperiţi pe bursă.

 
Cuvinte cheie:
suspendare
, timp
, bani
, tranzactii
, activitate
, brokeri

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide