Burse - Fonduri mutuale

ASF atenţionează: Informaţi-vă înainte de a investi pe piaţa de capital

ASF atenţionează: Informaţi-vă înainte de a investi...

Autor: Dorin Oancea

17.02.2021, 11:10 569

Într-un comunicat, Autoritatea de Supraveghere Financiară arată că a publicat recent pe site-ul propriu informări către investitori cu privire la faptul că entităţile Green Seeds Marketing S.R.L. şi Cronos Ares Partners S.R.L. nu sunt autorizate de ASF să presteze servicii şi activităţi de investiţii în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Anterior deciziei de a efectua operaţiuni cu instrumente financiare complexe, investitorii trebuie să se asigure că înţeleg mecanismele asociate acestora, nefiind recomandate investiţiile în astfel de instrumente dacă nu deţin cunoştinţe solide în domeniu şi dacă nu îşi permit riscul de a pierde banii investiţi.

ASF atrage atenţia şi asupra faptului că furnizarea de servicii de investiţii sau desfăşurarea de activităţi de investiţii fără a deţine autorizaţia sau aprobarea necesară este incriminată de legislaţia pieţei de capital, fiind considerată infracţiune, cu consecinţele aferente în ceea ce priveşte modalitatea de cercetare şi sancţionare a acestor fapte.

Una dintre activităţile desfăşurate de Autoritatea de Supraveghere Financiară în vederea asigurării stabilităţii, competitivităţii şi bunei funcţionări a pieţelor de instrumente financiare, pentru promovarea încrederii în aceste pieţe şi în investiţiile în instrumente financiare, precum şi pentru asigurarea protecţiei operatorilor şi investitorilor împotriva practicilor neloiale, abuzive şi frauduloase este aceea de monitorizare a prestării pe teritoriul României de servicii şi activităţi de investiţii prevăzute de Legea nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare, cu modificările şi completările ulterioare, de către entităţi care nu sunt autorizate, în condiţiile expres stipulate de lege să presteze astfel de servicii şi activităţi.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO