Burse - Fonduri mutuale

ASF îl amendează cu 1.000 lei pe Dan Paul, director general al SSIF Finaco Securities, pentru nerespectarea unor condiţii de funcţionare a societăţii de brokeraj

Dan Viorel Paul, director general al  SSIF Finaco Securities

Dan Viorel Paul, director general al SSIF Finaco Securities

Autor: Roxana Rosu

21.08.2020, 14:52 373

ASF a decis în şedinţa din 19 august amendarea cu 1.000 de lei a lui Dan Viorel Paul, director general al  SSIF Finaco Securities, pentru nerespectarea condiţiilor care trebuie menţinute pe toată perioada autorizaţiei de funcţionare a societăţii şi pentru încălcarea prevederilor privind înregistrarea la ONRC a componenţei Consiliului de Administraţie anterior autorizării de către ASF.

Dan Viorel Paul este şi preşedinte al Asociaţiei Brokerilor şi vicepreşedinte al Bursei de Valori Bucureşti.

Finaco Securities a raportat pentru 2019 afaceri de 173.998 lei şi un profit de 9143 lei. Veniturile totale au fost de 311611 lei, faţă de 206594 lei în 2018,   la un număr mediu de 3 angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

În aceeaşi şedinţă, Autoritatea de Supraveghere Financiară a hotârât sancţionarea cu avertisment a SSIF Vienna Investment Trust pentru nerespectarea condiţiilor iniţiale impuse la autorizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO