Burse - Fonduri mutuale

ASF îl obligă pe Ruşanu să facă ofertă de preluare la Comat Met Bucureşti

Dan Radu Ruşanu. Mediafax Foto

Dan Radu Ruşanu. Mediafax Foto

Autor: Stefan Musgociu

02.04.2014, 00:00 132

ASF a stabilit că fostul său preşedinte Dan Radu Ruşanu şi alte persoane acţionează concertat la firma de închiriere a spaţiilor pentru birouri şi depozitare Comat Met Bucureşti (COMT) şi a dispus ca aceştia să lanseze o ofertă de preluare deoarece deţin peste 33% din acţiuni.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a emis săptămâna trecută o decizie în care arată că Dan Radu Ruşanu, Anca Daniela Ruşanu, firmele Radan 2.000, Dana Management, precum şi Dumitru Ion, Laurenţiu Coman şi Constantin Sebeni deţin peste 33% din acţiunile Comat Met, pragul la care trebuie să fie lansată o ofertă de preluare, potrivit legislaţiei pieţei de capital.

Hotărârea ASF vine la trei luni după ce AGA Comat Met a decis delistarea firmei. ASF arată că Dan Radu Ruşanu deţine direct 4,17% din acţiunile Comat Met, iar familia sa încă 39,67% din titluri. Familia Ruşanu controlează şi firma International Sinaia (INTE), listată de asemenea pe piaţa RASDAQ. Ruşanu a fost reţinut, pe 25 februarie, în dosarul „Carpatica“.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.04.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO