Burse - Fonduri mutuale

ASF intervine în scandalul dintre SIF-uri şi cere SIF Oltenia să detalieze motivele pentru care nu a convocat AGA pentru revocarea lui Ciurezu

ASF intervine în scandalul dintre SIF-uri şi cere SIF...

Autor: Liviu Popescu

10.07.2019, 00:05 535

SIF-urile se ceartă pe putere, însă rulajele au scăzut considerabil pe aceşti emitenţi l SIF Banat-Crişana şi Muntenia, cu 5% din capitalul SIF Oltenia, voiau demiterea lui Ciurezu l În cadrul AGA din aprilie 2017, Ciurezu, 63 de ani, a mai primit un mandat de patru ani.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghetorul şi reglementatorul pieţei de capital din România, spune că a solicitat SIF Oltenia să comunice motivele pentru care a apreciat că solicitarea de convocare a acţionarilor societăţii, în care urma să se discute inclusiv revocarea pre­şedintelui executiv Tudor Ciurezu, nu îndeplineşte condiţiile legale.

SIF Oltenia a anunţat luni la bursă că a respins solicitarea pentru o adunare generală a acţionarilor, înaintată de SIF Banat-Crişana şi de SIF Muntenia, acţionari cu 5% din capitalul social, din cauza „neîndeplinirii condiţiilor legale şi de fond“, fără a oferi însă mai multe detalii pe marginea acestui subiect. Propunerea pentru convocarea acţionarilor a fost făcută pe 11 iunie 2019 şi în cadrul în care ar fi fost aprobată AGA în acest sens, ar fi urmat să discute revocarea lui Tudor Ciurezu, dar şi a altor apropiaţi ai acestuia. „ASF a solicitat Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia să comunice motivele pentru care a apreciat că solicitarea de convocare a AGA nu îndeplineşte condiţiile legale. După analizarea argumentelor reprezentanţilor SIF Olte­nia, ASF va dispune, dacă este cazul, măsurile legale care se impun, în conformitate cu atribuţiile şi prerogativele sale“, a transmis ASF la solicitarea ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO