Burse - Fonduri mutuale

ASF joacă tare şi îi lasă pe americanii de la Templeton fără comisioanele din lichidările de active la FP

ASF joacă tare şi îi lasă pe americanii de la...

Autor: Roxana Pricop

08.08.2014, 00:08 1411

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat doar pe jumătate noul contract de administrare pentru Franklin Templeton la Fondul Proprietatea, respingând comisioanele de distribuţie propuse de fondul american de hedging Elliott Associates şi posibilitatea ca Templeton să numească un înlocuitor pentru a gestiona activele de 14,8 mld. lei.

În mai puţin de două luni intră în vigoare noul contract de administrare în baza căruia Franklin Templeton va mai administra încă doi ani activele FP cu ţinte stricte de performanţă impuse de Elliott, cel mai mare acţionar al fondului cu 17% din capital.

Fondul Elliott este condus de Paul Singer, unul dintre cei mai temuţi  manageri de pe Wall Street-ul american. Singer  a îngenuncheat recent Argentina, ţară aflată acum în default pentru că nu a restituit fondurilor, inclusiv lui Elliott, banii din obligaţiunile pe care aceştia le-au cumpărat în 2002.

Acţionarii FP au aprobat noul contract de administrare încă de anul trecut, însă ASF a respins mai multe prevederi din contract şi cere convocarea unei noi AGA la FP pentru a aproba contractul rectificat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO