Burse - Fonduri mutuale

​ASF l-a amendat cu 10.000 de lei pe Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF Banat-Crişana

​ASF l-a amendat cu 10.000 de lei pe Dragoş Bîlteanu,...

Autor: Andrei Chirileasa

08.10.2013, 14:08 1334

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a amendat cu 10.000 de lei pe preşedintele SIF Banat-Crişana (SIF1), Dragoş Bîlteanu, pentru că "nu ar fi informat în termen publicul" cu privire la înfiinţarea şi caracteristicile firmei SIF Imobiliare Ltd, potrivit unui raport trimis de SIF1 bursei.

Decizia ASF a fost luată pe data de 4 octombrie, după ce Asociaţia Investitorilor de pe Piaţa de Capital (AIPC) a solicit autorităţii de supraveghere să analizeze "cu cea mai mare atenţie" legalitatea unor decizii ale CA al SIF Banat-Crişana, printre care decizia de reducere a capitalului social, constituirea SIF Imobiliare Ltd, dar şi mai multe tranzacţii realizate de SIF1 în acest an.

SIF Imobiliare, firmă înregistrată în Cipru, a fost înfiinţată pe data de 18 iulie 2013 şi a preluat participaţiile deţinute de SIF Banat-Crişana în 18 companii cu profil imobiliar. Participaţiile mutate pe această firmă erau evaluate în portofoliul SIF Banat-Crişana la peste 100 mil. lei.

SIF1 a anunţat înfiinţarea companiei pe data de 10 septembrie, printr-un comunicat transmis bursei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO