Burse - Fonduri mutuale

ASF l-a validat pe Stere Farmache la conducerea firmei de brokeraj Dorinvest

Stere Farmache, membru în Consiliul Bursei de Valori Bucureşti

Stere Farmache, membru în Consiliul Bursei de Valori Bucureşti

Autor: Roxana Pricop

27.11.2013, 19:15 1020

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat modificarea autorizaţiei de funcţionare a firmei de brokeraj Dorinvest prin numirea lui Stere Farmache, membru în Consiliul Bursei de Valori Bucureşti, în calitate de conducător, în locul Ioanei-Carmen Chilian. Dorinvest, controlată de cetăţeanul israelian Shamir Alon, este un broker de talie mică. În primele zece luni, Dorinvest a intermediat tranzacţii la bursă în valoare de 9,1 milioane de lei (2 mil. euro), rulaj care îi conferă poziţia a 42-a dintr-un total de 49 de intermediari înregistraţi la BVB.

Farmache a fost director general al Bursei de Valori Bucureşti de la înfiinţarea acesteia (în 1995) până la finalul anului 2008, când a demisionat din conducerea executivă a BVB pentru a prelua poziţia de prim-vicepreşedinte executiv la Alpha Bank. El a rămas atunci preşedinte al consiliului de administraţie al BVB până la începutul anului trecut. Din februarie 2012, Farmache este membru în consiliul de administraţie al Bursei de la Bucureşti.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO