Burse - Fonduri mutuale

ASF recomandă asigurătorilor să nu plătească dividende în 2020: Societăţile de investiţii sunt bine capitalizate, iar distribuirea de dividende ar avea un impact redus. Probabil nici SIF-urile şi nici FP nu-şi vor recompensa acţionarii

ASF recomandă asigurătorilor să nu plătească...

Autor: Liviu Popescu, Mircea Nica

24.07.2020, 07:00 672

♦ Hotărârea Comitetului Naţional pentru Supraveghere Macroprudenţială (CNSM) privindamânarea distribuirii de dividende „cel puţin până la 1 ianuarie 2021“ priveşte nu doar băncile, ci şi instituţiile financiare din supravegherea ASF, precum asigurătorii şi societăţile de investiţii ♦ Administratorii de pensii privat Pilon II nu sunt incluşi.

Autoritatea de Supra­ve­ghe­re Financiară (ASF) a aprobat un proiect de recomandări pentru societăţile de asigurare şi de reasigurare pentru reducerea efectelor crizei COVID-19 care adre­sea­ză recomandarea Comitetului Naţio­nal pentru Supraveghere Macro­pru­denţială (CNSM) privind amâ­narea distribuirii de dividende „cel puţin până la 1 ianuarie 2021“.

„În data de 15 iulie 2020, CNSM a emis o recomandare referitoare la restricţii privind distribuirile de dividende în perioada pandemiei de COVID-19, în continuarea unei re­co­mandări similare emise de către Co­mitetul European privind Ris­cu­rile Sistemice. Aceasta vizează so­cietăţile de asigurare şi firmele de investiţii, administratorii de fonduri de pensii nefiind incluşi. Autoritatea de Supra­veghere Financiară a participat atât la discuţiile pe plan european, cât şi la cele interne, şi în data de 8 iulie 2020, Consiliul Autorităţii a aprobat un proiect de recomandări pentru so­cie­tăţile de asigurare şi de reasigurare privind unele măsuri de minimizare a efectelor crizei COVID-19 care adresează şi recomandarea menţio­na­tă anterior“, a transmis ASF la solici­tarea ZF.

Unele surse din piaţă susţin că în cazul în care o societate de asigurări nu pune în practică această recomandare va trebui să trimită justificări Autorităţii de Supraveghere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO