Burse - Fonduri mutuale

ASF s-a răzgândit şi nu mai dă mână liberă SIF-urilor să preia conducerea BVB

Mircea Ursache, vicepreşedintele Auto­rităţii de Supraveghere Financiară

Mircea Ursache, vicepreşedintele Auto­rităţii de Supraveghere Financiară

Autor: Roxana Pricop

24.11.2015, 00:06 623
Mircea Ursache, vicepreşedintele Auto­rităţii de Supraveghere Financiară, a declarat ieri pentru ZF că nu va anula dis­pu­nerea de măsuri dată de fostul CNVM care stabileşte că membrii consiliului de ad­mi­nis­traţie (CA) al unei burse nu pot fi membri de CA la o companie listată, înainte de AGA din 14 decembrie de la Bursa de Valori Bucureşti.
 
Iniţial, oficialul ASF a declarat pentru ZF că va anula această dispunere de măsuri, iar la mij­locul lunii octombrie autoritatea a pu­bli­cat pe website-ul propriu spre dezbatere pu­blică un proiect de regulament prin care res­pec­tiva dispunere de măsuri este anulată. Pro­iec­tul de regulament nu a fost aprobat de ASF.
 
Dacă această dispunere de măsuri mâne în vigoare, SIF-urile, care deţin împreună 21% din capitalul BVB, nu îşi vor mai putea impune conducătorii în consiliul de ad­mi­nis­traţie al bursei. Cele patru SIF-uri (Moldova, Transilvania, Muntenia şi Oltenia) vor putea însă susţine candidaţi ce nu deţin însă o funcţie de conducere a unei companii listate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO