Burse - Fonduri mutuale

​ASF scade cu 25% contribuţiile datorate de entităţile reglementate, printre care şi Bursa de Valori Bucureşti, pe perioada instituirii stării de urgenţă generate de răspândirea COVID-19

​ASF scade cu 25% contribuţiile datorate de...

Autor: Tibi Oprea

24.03.2020, 18:53 305

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis marţi, 24 martie 2020, modificarea Regulamentului nr. 16/2014 privind veniturile Autorităţii, în sensul diminuării cu 25% a tuturor taxelor, tarifelor si comisioanelor datorate de către entităţile reglementate şi supravegheate de către aceasta, potrivit unui comunicat de presă remis ZF.

Decizia va fi aplicată începând cu 1 aprilie 2020 şi va fi menţinută până la încetarea stării de urgenţă. Această măsură este menită să sprijine industria serviciilor financiare nebancare, în general, şi a entităţilor care se confruntă cu dificultăţi economice cauzate de situaţia generate de răspândirea COVID-19, în special.

ASF menţionează că prin adoptarea modificărilor la Regulamentul 16/2014, se creează premisele ca entităţile care activează în cadrul celor trei pieţe financiare supravegheate de Autoritate să îşi păstreze un nivel de lichiditate adecvat şi să îşi poată direcţiona resursele financiare către activităţile de bază.

Spre exemplu, brokerul percepe 0,65% din valoarea unei tranzacţii, iar din această sumă, 0,06% merge către ASF. De la 1 aprilie, spre ASF va merge astfel doar 0,045%, potrivit calculelor realizate de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO