Burse - Fonduri mutuale

ASF: Vaccinul împotriva COVID-19 ia din strălucirea aurului. Investitorii sunt cu ochii pe companiile farmaceutice

ASF: Vaccinul împotriva COVID-19 ia din strălucirea...

Autor: Liviu Popescu

27.11.2020, 13:00 198

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) arată în raportul săptămânal că în ultima perioadă de timp cotaţia aurului pe bursele internaţionale a scăzut brusc, pe fondul informaţiilor referitoare la producţia vaccinurilor împotriva COVID-19, întrucât investitorii s-au orientat spre companiile farmaceutice.

“Investitorii sunt cu ochii pe companiile farmaceutice, care se duelează în transmiterea de ştiri cu privire la eficienţa vaccinurilor, care să anihileze virusul SARS-Cov-2, atât de aşteptate de întreaga planetă. Acest fapt ar putea submina momentan cererea de metale preţioase din partea celor aflaţi în căutarea de plasamente profitabile în vremea pandemiei”, se arată în raportul săptămânal al ASF.

Uncia de aur se tranzacţionează în prezent la 1.808 dolari pe unitate, în scădere cu 1.880 de dolari la începutul lunii noiembrie. Pe 1 septembrie 2020 uncia ajunsese la 1.990 de dolari, arată datele Bloomberg.

Analiştii ASF menţionează că cvasi-optimismul investitorilor, datorat apariţiei posibilului vaccin care să readucă la viaţă şi economiile lumii, s-a transmis şi către Bursa de la Bucureşti. “Volatilităţile indicilor BVB s-au redus în ultima săptămână, iar regimul rămâne deocamdată unul mediu spre scăzut”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO