Burse - Fonduri mutuale

Asociaţia Brokerilor critică deciziile de amendare a unor brokeri de către ASF şi spune că sunt insuficient motivate

Asociaţia Brokerilor critică deciziile de amendare a...

Autor: Adrian Cojocar

03.03.2014, 18:11 468

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor spune că deciziile recente ale arbitrului pieţei, ASF, de a amenda cu 70.000 de lei mai mulţi angajaţi din cadrul firmei de brokeraj Swiss Capital sunt prea dure şi au fost acordate de autoritatea de reglementare pe baza unor motive neîntemeiate.

ASF a acordat respectivele amenzi pentru că Swiss Capital nu a raportat către autoritate faptul că unele tranzacţii pe care le-a intermediat în septembrie 2013 sunt suspecte de manipulare a pieţei.

„Deşi tranzacţiile în cauză au avut loc în luna septembrie 2013, existând timp suficient pentru A.S.F., până la data emiterii deciziei de sancţionare (17 februarie 2014), să analizeze şi să decidă dacă acestea au reprezentat acţiuni de manipulare a pieţei, s-a preferat penalizarea directă a intermediarului tranzacţiilor, care ar fi trebuit, pe baza propriei aprecieri, să considere că tranzacţiile respective se încadrează în categoria suspiciunilor de manipulare a pieţei. Adică tocmai ceea ce A.S.F. nu a reuşit să clarifice în câteva luni, intermediarul trebuia să decidă şi să raporteze imediat ce au fost efectuate tranzacţiile", spune Dan Paul, într-un comunicat emis astăzi.

Potrivit lui, aceste decizii dure luate de ASF pe fondul unor motive neîntemeiate îi îngrijorează pe intermediarii din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO