Burse - Fonduri mutuale

Asociaţia Brokerilor solicită ASF să analizeze situaţia cu privire la AGA de la SIF Oltenia şi de ce fondurile de pensii votează împotriva distribuirii de dividende la unele companii listate

Asociaţia Brokerilor solicită ASF să analizeze...

Autor: Liviu Popescu

11.05.2020, 12:01 313

Asociaţia Brokerilor de pe piaţa de capital, condusă de Dan Paul, vicepreşedinte consiliului de administraţie al Bursei De Valori Bucureşti (BVB), solicită Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să investigheze situaţiile cu care se confruntă în aceste zile piaţa de capital, “situaţii neclare, confuze şi anormale pentru o piaţă care ar trebui să asigure investitorilor protecţie din partea Autorităţii”.

Asociaţia face referire la AGA SIF Oltenia, acolo unde un grup de acţionari au stabilit anumite puncte de pe ordinea de zi, iar alt grup a respins acele puncte, ceea ce a dus la suspendarea de la tranzacţionare a SIF Oltenia, şi spune că această situaţie crează confuzie asupra aplicării legii şi protecţiei investitorilor.

“Pentru că precedentul este periculos pentru piaţă, Asociaţia Brokerilor a solicitat A.S.F. să investigheze dacă entităţile “fonduri de investiţii” acţionari în prezent la S.I.F. Oltenia sunt prezumate că acţionează în mod concertat, adică, dacă se aplică art. 2, pct. 2, lit. f) din Legea nr. 24/2017 şi sunt definite ca persoane descrise de lege”.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO