Burse - Fonduri mutuale

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă, fondată de companii precum Alro, Electromagnetica, BVB sau Hidroelectrica, o reconfirmă pe Daniela Şerban în funcţia de Preşedinte

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă,...

Autor: Cristina Bellu

11.06.2020, 11:51 347

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), instituţie dedicată celor mai bune practici în relaţia cu investitorii, a reconfirmat-o pe  Daniela Şerban în poziţia de Preşedinte ARIR, ca urmare a votului membrilor fondatori şi asociaţi exprimat în cadrul adunării generale a instituţei.

ARIR a fost înfiinţată la iniţiativa Danielei Şerban în noiembrie 2018, împreună cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB), Alro, Electromagnetica, Franklin Templeton, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Cosmin Răduţă şi Tony Romani, potrivit informaţiilor transmise de instituţie, iar ulterior, companiile Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania şi Transgaz  au aderat ca membri asociaţi, iar INNOVA Project Consulting şi ENVISIA ca membri afiliaţi.

„ARIR şi-a pus amprenta în doar un an în dezvoltarea pieţei de capital din România, prin proiecte cu impact pe termen lung. Prin lansarea indicatorului VEKTOR, companiile listate la BVB au făcut eforturi fără precedent pentru a-şi îmbunătăţi comunicarea cu investitorii şi guvernanţa corporativă. Am reuşit să inovăm şi să dublăm comunitatea de la lansare, iar în toamnă vom premia din nou cei mai buni profesionişti şi cele mai bune companii listate din România în urma votului investitorilor din întreaga lume. Pe lângă direcţiile strategice din primul mandat, reglementare, prezentare, recunoaştere, în acest an vom fi mai activi în comunicarea cu analiştii şi companiile interesate de listarea la bursă sau emisiuni de obligaţiuni”, transmite Daniela Şerban.

Totodată, din consiliul director vor face parte trei membri noi, respectiv Ana-Maria Imbrea, ALRO – Vicepreşedinte ARIR; Alexandra Ţiţan, Electrica; Ioan Şumandea, Banca Transilvania – Vicepreşedinte ARIR. Adrian Tănase, Bursa de Valori Bucureşti; Tony Romani şi Valentina Dinu, Nuclearelectrica, au fost reconfirmaţi în componenţa boardului instituţiei.

Mandatele Consiliului Director sunt pentru un an, începând cu 1 mai.

ARIR este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care a fost înfiinţată cu scopul de oferi emitenţilor actuali şi potenţiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniştilor în relaţia cu investitorii (IR) şi pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii şi în guvernanţă corporativă. A fost înfiinţată în Noiembrie 2018 şi are ca membri companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri,profesionişti în relaţia cu investitorii, precum şi consultanţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO