Burse - Fonduri mutuale

Atenţie la ce se întâmplă în culise, Enescu numele de cod: Afacerea Roşia Montană, un proces de 4 mld. dolari, revine în forţă. Unul dintre cei mai mari rechini de pe Wall Street, căsătorit cu o româncă, şi două fonduri obscure americane au pariat zeci de milioane de dolari că România va pierde procesul şi ei vor câştiga sute de milioane de dolari

John Paulson este un manager de fonduri speculative şi conduce firma de administrare a investiţiilor Paulson & Co, pe care a înfinţat-o în 1994 în New York. În anul 2000 John Paulson s-a căsătorit cu Jenny Zaharia, o româncă care a imigrat în SUA împreună cu fratele său şi cu care are doi copii.

Autor: Cristian Hostiuc, Liviu Popescu, Tibi Oprea

11.07.2021, 19:52 7546

 În acţionariat este prezentă şi Paulson & Co, societate înfiinţată de John Paulson, cel care a câştigat cel mai mult din criza subprime din 2008-2009, investitor american însurat cu o româncă ♦ Aşa cum s-au desfăşurat lucrurile, guvernele au pasat proiectul Roşia Montană de la unul de altul, parcă aşteptând un deznodământ ca România să ajungă într-o situaţie pe muchie de cuţit pentru a pierde procesul.

Afacerea Roşia Montană, unde în joc sunt 4 mi­liarde de dolari, su­mă pe care compania de minerit Gabriel Resources o cere de la statul ro­mân într-un proces care se des­fă­şoară la Curtea de Arbitraj de la Washington (ICSID), a re­venit din nou în atenţia clasei politice.

În timp ce la Bucureşti tema a fost dintr-odată repusă pe tapet, peste ocean două fonduri ame­ricane de investiţii, cât şi unul dintre cei mai mari investitori de pe Wall Street, au intrat în această afacere controversată preluând acţiuni la compania Gabriel Re­sour­ces, care administrează pro­iectul Roşia Montană, prin con­versia unor împrumuturi.

Citiţi continuarea pe www.zfcorporate.ro

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO