Burse - Fonduri mutuale

Au ieşit pe primul loc: BCR, Intercapital şi Swiss Capital au fost desemnaţi să intermedieze vânzarea a 15% din Transelectrica. Consorţiul a depus singura ofertă

Au ieşit pe primul loc: BCR, Intercapital şi Swiss Capital au fost desemnaţi să intermedieze vânzarea a 15% din Transelectrica. Consorţiul a depus singura ofertă

FOTO: Victor Ciupuliga

Autor: Carol Dan - Mediafax

12.10.2011, 17:42 236

Consorţiul format din Banca Comercială Română (BCR), Intercapital Invest şi Swiss Capital, singurul ofertant pentru intermedierea ofertei publice secundare de plasare la bursă a 15% din capitalul companiei de stat Transelectrica (TEL), a fost desemnat miercuri câştigătorul licitaţiei.

"Comisia internă (...) împreună cu consultanţii care acordă serviciile de asistenţă juridică în cadrul acestui proces, respectiv Muşat şi Asociaţii, au analizat conformitatea ofertei financiare cu cerinţele caietului de sarcini şi au declarat ofertă câştigătoare cea a sindicatului de intermediere constituit din Banca Comercială Română, SSIF Intercapital Invest şi Swiss Capital, acesta fiind declarat ofertant selectat", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al Transelectrica.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 6 octombrie, ora 10:00. Iniţial, ofertele trebuiau depuse până la 29 septembrie, însă a termenul a fost amânat cu o săptămână la solicitarea unor posibili intermediari ai ofertei, dar şi pentru acordarea unor clarificări.

Oferta financiară a consorţiului a fost deschisă, miercuri, 12 octombrie. Negocierile pentru încheierea contractului de intermediere va avea loc "în perioada imediat următoare", se mai arată în comunicat.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să vândă pachete minoritare de acţiuni de la mai multe companii, printre care Transelectrica şi Transgaz. Acţiunile Transelectrica au închis sesiunea de miercuri la un preţ de 18,1 lei pe unitate. La această cotaţie, pachetul de 15% din acţiunile companiei este evaluat la 46 mil. euro, iar capitalizarea totală se ridică la 307 mil. euro.

Ministerul Economiei deţine 73,68% din titlurile Transelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 13,49%. Un pachet de 12,81% din acţiunile companiei este deţinut de mai mulţi acţionari.

Un pachet de 10% din capitalul companiei a fost listat la BVB în 2006, iar în 2007participaţia a crescut la 12,8% în urma acordării despăgubirilor acordate proprietarilor deposedaţi de imobile în perioada comunistă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO