Burse - Fonduri mutuale

Au pe mână 54.600 de miliarde de dolari: Lista pe care şefii de la finanţe şi cei de la BVB ar trebui să o aibă lipită pe perete

Au pe mână 54.600 de miliarde de dolari: Lista pe care...
20.12.2013, 18:51 1424

Cei mai mari o sută de manageri de bani din lume, care pot decide soarta unei naţiuni dintr-o semnătură pusă pe un ordin de tranzacţionare, administrează 54.634 mld. dolari. Dacă aceşti giganţi ar aloca 0,1% din avere României, ei ar putea cumpăra toate companiile listate pe bursa de la Bucureşti, titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor într-un an şi le-ar rămâne bani şi pentru privatizările viitoare ale statului.

Promovarea României în rândul marilor administratori de active ar trebui să fie o prioritate pentru autorită­ţile statului, pentru condu­cerea Bursei de Valori Bucureşti, dar şi pentru brokeri şi managerii companiilor listate.

Cei mai mari o sută de manageri stau pe active de 54 de trilioane de dolari şi atragerea pe piaţa locală a câteva sute de milioane de dolari de la aceşti giganţi ar rezolva multe din problemele pieţei de capital şi ar reporni economia.

Citiţi articolul integral pe zfcorporate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO