Burse - Fonduri mutuale

Aurel Bernat, BT AM: Cred în continuare în ideea investiţiilor în indici şi a dispersiei

Aurel Bernat

Aurel Bernat

Autor: Tibi Oprea

31.05.2022, 00:08 1014

Investitorii ar trebui să se uite la Bursa de la Bucureşti mai în ansamblul ei decât punctual, în contextul în care indicele principal BET a fost unul dintre cei mai rezilienţi în faţa scăderilor la nivel european, spune Aurel Bernat, CEO al BT Asset Management, administrator de investiţii cu active sub gestiune de 4,7 mld. lei la finele lunii aprilie.

„Cred că structura indicelui, blue chip-urile fiind din zona bancară, utilităţi şi energie, este de fapt cheia subiectului. Toate sunt companii de value investing, iar lumea se aşteaptă la dividende în continuare, motiv pentru care cred că important este să ne uităm la România ca la o piaţă şi nu neapărat să încercăm să găsim una sau alta din acţiuni. Cred în continuare în ideea investiţiilor în indici şi a dispersiei“, spune Aurel Bernat în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

Potrivit calculelor ZF, în primele patru luni ale acestui an bursa românească s-a poziţionat în rândul a 31 de indici europeni şi americani pe locul 13 prin prisma BET şi pe locul nouă cu tot cu dividende.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO