Burse - Fonduri mutuale

Aurel Bernat, CEO al BT AM, despre aşteptările privind promovarea Bursei: un interes mai mare din partea investitorilor instituţionali şi străini, ştiri pozitive din zona companiilor listate, lichiditate crescută şi interes mai mare al companiilor care vor să se listeze

Aurel Bernat, CEO al BT AM, despre aşteptările privind...

Autor: Tibi Oprea

22.10.2020, 14:43 195

Aurel Bernat, director general al administratorului de investiţii BT Asset Management, spune că în urma promovării Bursei româneşti de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă secundară investitorii ar trebui să se aştepte la un interes mai mare din partea investitorilor de calibru, la ştiri pozitive din partea companiilor listate, cât şi la un interes mai mare al celor care vor să se listeze, precum şi la o lichiditate sporită.

“După ce am trecut de o pandemie am intrat şi pe radarul investitorilor mai selecţi. Este un lucru de care trebuie să ţinem cont pe termen lung, şi anume să rămânem în business şi să activăm trecând peste obstacolele care ni se pun în faţă în mod periodic. Această evoluţie a pieţei româneşti nu poate să fie decât una îmbucurătoare, dar la ce ar trebui să se aştepte clienţi sau cei care nu au accesat Bursa ca o alternativă de economisire, este în primul rând un interes mai mare din partea investitorilor instituţionali şi străini. În general, când veştile bune inundă piaţa, în momentul respectiv apare şi dorinţa investitorilor de a profita de momentele acestea. Ce vreau să spun prin menţiunea mea este că fiecare din cei care nu au investit la BVB sau în fonduri de investiţii, cred că prin această accedere la piaţă emergentă vor auzi tot mai multe ştiri pozitive din zona companiilor listate, tot mai multă rumoare în piaţă şi cred că tot mai mulţi dintre ei vor face pasul pe care până acum nu l-au făcut”, a spus Bernat în cadrul unui eveniment organizat joi de Bursa de Valori Bucureşti în colaborare cu Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

“În altă ordine de idei, pe lângă interes ar trebui să ne aşteptăm şi la o lichiditate crescută şi la un interes mai mare al companiilor care ar dori să se listeze şi până la urmă este important să avem un CV cât mai bun. Ei bine, prin această accedere ne-am bifat un aspect extrem de important al CV-ului nostru şi am intrat într-o ligă superioară. Cred că este bine să avem fiecare mândria că acum ne aflăm în rândul unor pieţe pe al căror radar sunt investitori instituţionali de calibru şi să încercăm să profităm cum putem de această ocazie. Modul de profitare al acestei ocazii este de a fi în poză alături de cei care investesc în aceste pieţe”, a mai spus Aurel Bernat în cadrul dezbaterii administratorilor de fonduri locali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO