Burse - Fonduri mutuale

Aurul urcă la Bucureşti la maximul din noiembrie 2017 încoace

Aurul urcă la Bucureşti la maximul din noiembrie 2017...

Autor: Liviu Popescu

09.01.2018, 00:00 173

Banca Naţională a României (BNR) a cotat pe 8 ianuarie gramul de aur la 163,9 lei, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2017 încoace, evoluţie determinată de slăbiciunea dolarului în contextul în care BNR calculează gramul de aur în funcţie de cotaţiile internaţionale aur/dolar.

Pe pieţele externe aurul era cotat la 1.319 dolari pe uncie, faţă de 1.300 dolari pe uncie la finele anului 2017. Gramul de aur, activ considerat ca fiind unul de refugiu, a urcat în doar patru şedinţe din 2018 cu aproape 1%, adică echivalentul unei dobânzi la un depozit în lei. Analiştii spun că anul 2018 a început cu mişcări importante ale pieţelor, iar perechea euro/dolar face parte dintre perechile remarcate, începând anul cu un momentum puternic determinat de slăbiciunea dolarului.

„Traderii vor căuta răspunsuri în această săptămână în datele despre inflaţia din SUA şi vor analiza atent minutele BCE pentru a găsi indicii despre viitorul politicii monetare. Preţurile petrolului au dezvoltat un raliu impresionant în ultimul trimestru al anului 2017, iar datele despre stocurile de petrol din SUA vor fi analizate pentru a găsi indicii care să susţină acest raliu”, se arată într-un raport al XTB România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO