Burse - Fonduri mutuale

Aveţi pensie privată la Alico? Vedeţi aici portofoliul complet al fondului de pensii Alico

Aveţi pensie privată la Alico? Vedeţi aici portofoliul complet al fondului de pensii Alico

Autor: Roxana Pricop

05.05.2011, 11:42 1057

Fondul de pensii private Alico este unul dintre cele mai marifonduri de pensii din piaţă cu active nete de peste 306 milioane delei de la un număr de peste 326.000 de participanţi.

În 2010, fondul Alico a înregistrat un randament de 15,4%.

La finele anului trecut, cele mai mari investiţii ale fonduluierau titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor, care auatras peste 64% din activele nete ale fondului (197 mil.lei),potrivit informaţiilor emise de administrator. Pe locul secund capondere în portofoliu se situează investiţiile în obligaţiunicorporative, cu 17% din active. Fondul a investit în obligaţiuniemise de BCR, Lloyds Bank, Erste Bank, Bank Austria Creditanstalt,Bank of Ireland.

În acţiuni, fondul a investit 9,6% din active (aproape 30mil.lei). Pe bursele străine fondul a investit 1,1 milioane de lei,cele mai importante acţiuni străine din portofoliu fiind celebăncii austriece Erste Bank şi cele ale băncii poloneze PKO. Fondula mai investit şi în acţiunile celui mai important asigurătorpolonez-PZU.

Pe Bursa de la Bucureşti, cele mai importante investiţii eraucele realizate în acţiunile Transgaz, Transelectrica şi BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO