Burse - Fonduri mutuale

Aveţi pensie privată la Allianz-Ţiriac? Vedeţi aici portofoliul complet al fondului de pensii AZT Viitorul Tău

Autor: Andrei Chirileasa

04.05.2011, 23:49 2343

Fondul de pensii AZT Viitorul Tău,administrat de Allianz-Ţiriac Pensii Private este al doilea fond camărime de pe piaţa locală, cu active totale de 1,013 mld. lei (240mil. euro) şi aproape 1,3 milioane de cotizanţi, la finele anuluitrecut.

Fondul avea la 31 decembrie 2010 investiţiiîn acţiuni de peste 100 mil. lei, fiind printre puţinele fonduri cuexpunere de peste 90% a portofoliului de acţiuni pe Bursa de laBucureşti.

Cele mai mari investiţii ale fondului erau înacţiuni Petrom (SNP), în valoare de 19,8 mil. lei, BRD-SocGen (BRD)- 15,96 mil. lei şi Banca Transilvania (TLV) - 13,24 mil. lei. Celetrei acţiuni, care în care fondul avea investit în total circa 50mil. lei la finalul anului trecut, au înregistrat creşteri cuprinseîntre 20% şi 30% de la începutul anului.

Alte 25 mil. lei erau investite în acţiunilecelor cinci SIF-uri, care au câştigat în medie 15% de la începutulanului.

Pe plan extern, fondul a investit 2,2 mil.lei în acţiuni ale băncii austriece Erste Bank (EBS), acţionarulmajoritar al BCR, care sunt listate şi la Bucureşti, şi 7,2 mil.lei în acţiunile companiei farmaceutice A&D Pharma,deţinătoarea lanţului de farmacii Sensiblu, care au fost delistateînsă în acest an de pe bursa de la Londra.

Fondul AZT Viitorul Tău a obţinut anul trecutun randament de 15,15%.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO