Burse - Fonduri mutuale

Avicola Buzău, speculatorii delistării tot nu ştiu la ce preţ de retragere să se aştepte

Avicola Buzău, speculatorii delistării tot nu ştiu la...

Autor: Radu Bostan

02.06.2015, 00:06 650
Speculatorii s-au înghesuit să cum­pere acţiunile procesatorului de carne Avicola Buzău (simbol bursier AVZU), sperând să obţină un câştig când compania le va răscumpăra titlu­rile pentru a se delista de pe RASDAQ. Însă în timp ce cotaţia acţiunilor AVZU s-a dublat în primele cinci luni, profitul este încă nesigur deoarece compania nu a anunţat preţul de retragere.
 
Anunţul iminentei delistări a tran­s­for­mat Avicola Buzău într-una dintre „ve­detele“ pieţei, speculatorii fiind atraşi de preţul redus al acţiunilor AVZU şi de ponderea acţiunilor libere, de 33%, neobişnuit de mare pentru o firmă de pe RASDAQ. Dacă anul tre­cut titlurile Avicola vedeau tranzacţii zil­nice de nici 3.000 de lei, acţiunile com­paniei buzoiene au ajuns ca în februarie 2015 să vadă rulaje chiar de 100.000 de lei într-o zi. Titlurile AVZU au gravitat câteva ptămâni în jurul pre­ţului de 0,1 lei/titlu, de unde în urmă cu doar câteva luni se aflau sub 0,03 lei/titlu.
 
Optimismul jucătorilor s-a mai temperat în ultimele zile, în condiţiile în care evaluatorul selectat în luna martie întârzie cu raportul privind preţul de retragere. Avicola a anunţat la sfârşitul lunii mai că va căuta un nou evaluator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO