Burse - Fonduri mutuale

Badea, omul lui Dragnea în fruntea ASF, spune că instabilitatea politică nu are niciun impact real asupra investitorilor de la bursă

Badea, omul lui Dragnea în fruntea ASF, spune că...

Autor: Liviu Popescu

15.12.2017, 00:04 398

♦ El îi contrazice astfel pe analiştii care explică că scăderile de la bursă sunt accentuate de percepţia unor riscuri în creştere, alimentate inclusiv de politica fiscală expansionistă ♦  „O corecţie declanşată de bâjbâiala guvernamentală din ultimele luni“, spunea recent un analist.

Leonardo Badea, propus în vară de Liviu Dragnea, preşedintele PSD, pentru funcţia de şef al Autorităţii de Surpaveghere Financiară şi votat ulterior de Parlament, spune într-o publicaţie externă că evoluţiile de la bursa de la Bucureşti nu evidenţiază preocupări majore din partea investitorilor cu privire a politicile recente ale guvernului PSD.

Preşedintele ASF îi contrazice astfel pe analiştii care explică faptul că scăderile de la bursă sunt accentuate de percepţia unor riscuri în creştere şi modificarea Codului fiscal, ba chiar unele voci din rândul analiştilor ironizează deciziile guvernului pe care le cataloghează drept «bâjbâieli politice».

„Investitorii pot reacţiona dacă simt cadrul politic că ameninţă portofoliile rezultatelor aşteptate. Până în prezent, evoluţiile re­cente de la bursă reflectate de o lichi­ditate îmbunătăţită nu au evidenţiat preocu­pări majore cu privire la punerea în aplicare a politicilor guverna­men­tale“, spune Leonardo Badea într-un interviu pentru Emerging Eu­rope, un think tank cu sediul la Londra de­dicat dezvoltării sociale şi economice a Europei Centrale şi de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO