Burse - Fonduri mutuale

Banca de investiţii Morgan Stanley a obţinut în T3 venituri mai mari cu 1 miliard de dolari faţă de aşteptările analiştilor

Banca de investiţii Morgan Stanley a obţinut în T3...

Autor: Alex Ciutacu

15.10.2020, 14:46 89

Gigantul bancar american Morgan Stanley a înregistrat în T3 un profit de 2,7 miliarde dolari, adică 1,66 dolari per acţiune, depăşind estimările analiştilor intervievaţi de Refinitiv, de 1,28 dolari per acţiune, potrivit CNBC.

Banca a generat venituri de 11,7 miliarde dolari în al treilea trimestru din 2020, adică mai mari cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi cu 1 miliard de dolari peste aşteptările analiştilor.

Sub conducerea CEO-ului James Gorman, banca americană de investiţii a pus mai mult accent pe divizia de wealth management, un business mult mai stabil decât operaţiunile de tranzacţionare. Businessul de wealth management beneficiază de creşterile din pieţe, întrucât veniturile din comisioane cresc odată cu activele aflate în portofoliile gestionate.

James Gorman vrea să se îndepărteze de activitatea tradiţională a Morgan Stanley de tranzacţionare şi investiţii.

Săptămâna trecută, Morgan Stanley a cumpărat compania Eaton Vance pentru suma de 7 miliarde dolari, ceea ce dă mai mult avânt celei mai mici divizii din Morgan Stanley, şi-anume cea de management de investiţii.

În februarie, acelaşi CEO a anunţat achiziţia broker-ului E-Trade, într-o tranzacţie de 13 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO