Burse - Fonduri mutuale

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare a investit 53 milioane lei în obligaţiunile verzi emise de Raiffeisen Bank. Mark Davis, BERD: Banca rămâne dedicată eforturilor de a dezvolta piaţa de capital din România

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare a...

Autor: Roxana Rosu

12.05.2021, 09:50 114

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare a investit 53 milioane lei (11 mil.euro) în prima emisiune de obligaţiuni verzi din România, emise de Raiffeisen Bank, cu scadenţa la cinci ani, care vor fi listate pe Bursa de Valori din Luxembourg şi cea din Bucureşti.

Emisiunea de obligaţiuni verzi a fost suprasubscrisă de 1,6 ori, Raiffeisen Bank obţinând fonduri de 400 milioane lei (81 mil.euro) pentru investiţii în proiecte de mediu. Dobânda este de 3,086% pe an.

Finanţarea va fi orientată către proiecte eligibile care să asigure tranziţia către o economie sustenabilă şi durabilă.

”BERD rămâne dedicat eforturilor de a dezvolta piaţa de capital din ROmânia. Suntem încântaţi să susţinem primele obligaţiuni verzi emise pe plan local. Această operaţiune lansată în premieră de Raiffeisen va deschide calea unor măsuri similare care să susţină sustenabilitatea”, a spus Mark Davis, Director regional al BERD pentru România şi Bulgaria.

Strategia BERD vizează ca până în 2025 mai mult de jumătate din activitate să fie orientate spre  proiecte care susţin protecţia mediului.  

În ultimii cinci ani BERD a subscris în 11 emisiuni de obligaţiuni  de pe piaţa românească, în valoare de peste 530 milioane euro, şi a participat la trei oferte publice cu tranzacţii de peste 80 milioane euro.

Raiffeisen Bank a încheiat pri­mul trimestru al anului 2021 cu un profit net de 198 milioane de lei, în creştere cu 41% faţă de rezultatul ob­ţinut în perioada similară a anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO