Burse - Fonduri mutuale

​Banca Internaţională de Investiţii listează săptămâna viitoare obligaţiuni de 500 mil. lei la Bucureşti, cu o dobândă de 3,98%. BT Capital Partners, brokerii emisiunii. Tranzacţia s-a realizat deja prin sistemul BVB

​Banca Internaţională de Investiţii listează...

Autor: Liviu Popescu, Tibi Oprea

30.10.2019, 17:06 479

Banca Internaţională de Investiţii va lista obligaţiuni de 500 de milioane de lei denominate în moneda naţională la Bursa de la Bucureşti, cu maturitate la trei ani şi o dobândă fixă de 3,98% plătibilă anual, se arată în documentele publicate la Bursă şi consultate de ZF.

Aceasta este a cincea emisiune de obligaţiuni în lei a băncii interstatale cu sediul la Budapesta. Obligaţiunile au valoarea nominală de 10.000 lei şi au calificativele A3 cu perspectivă stabilă din partea Moody’s, BBBĂ cu perspectivă pozitivă de la Fitch şi A- cu perspectivă stabilă de la Standard&Poor’s.

BT Capital Partners, împreună cu ING, sunt managerii acestei emisiuni, iar în prospect se arată că intrarea la tranzacţionare este aşteptată în jurul datei de 7 noiembrie.

De altfel, miercuri, în sistemul Bursei au fost înregistrate aceste instrumente, astfel că rulajul a urcat considerabil la 514 milioane de lei.

Următorii paşi sunt obţinerea certificatului de înregistrare valori mobiliare în registrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, înregistrarea obligaţiunilor la Depozitarul Central şi obţinerea aprobării Comisiei de Admitere la tranzacţionare din cadrul BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO