Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania a înregistrat luni la bursă a treia şi cea mai mare tranzacţie specială din ultima săptămână: 0,22% din capitalul social a schimbat proprietarii

Banca Transilvania a înregistrat luni la bursă a treia...

Autor: Liviu Popescu

09.04.2019, 00:00 391

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai tranzacţionată acţiune de la bursa românească, a înregistrat luni o tranzacţie de 24,2 milioane de lei de tipul „Deals“ la un preţ în urcare cu 1,4% faţă de cel din închiderea de vineri. Acesta este a treia tranzacţie specială şi cea mai mare pe acest emitent din ultima săptămână.

De exemplu pe 2 aprilie, banca a raportat o tranzacţie specială de 2,1 mil. lei, iar pe 5 aprilie alta de 11,5 mil. lei. Tranzacţiile de tip deal, cunoscute şi ca tranzacţii negociate, se realizează pe un segment separat al brusei.

În general, înainte de încheierea unei astfel de tranzacţii, cumpărătorul şi vânzătorul stabilesc dinainte termenii tranzacţiei. Preţul poate fi diferit de cel la care acţiunile se tranzacţionează pe piaţa principală (regular), putând varia cu 15% (în plus sau minus) faţă de cel de închidere din şedinţa precedentă. De la începutul anului 2019, acţiunile TLV au o creştere de circa 9,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO