Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania a stabilit data de referinţă pentru investitorii care vor să schimbe obligaţiunile în acţiuni

Banca Transilvania a stabilit data de referinţă pentru...

Autor: Roxana Pricop

11.07.2014, 00:05 1075

Banca Transilvania (simbol bursier TLV) a stabilit data de 27 iulie drept data de fixare a preţului pe acţiune pentru investitorii care au subscris anul trecut la oferta de obligaţiuni convertibile în valoare de 30 de milioane de euro şi vor să schimbe obligaţiunile în acţiuni.

„Deţinătorii de obligaţiuni care doresc convertirea în acţiuni sunt rugaţi să trimită o notificare scrisă şi revocabilă către intermediarul BT Securities în termen de 30 de zile lucrătoare de la data de fixare a preţului, adică până la data de conversie: 27 august 2014”, potrivit unui raport emis de bancă pe bursă.

În mai 2013, banca a atras de la investitori 30 milioane de euro printr-o emisiune de obligaţiuni convertibile. Emisiunea de obligaţiuni a fost structurată pe trei paliere: iniţial, întreaga sumă, de 30 milioane euro, a fost oferită spre subscriere acţionarilor Băncii Transilvania, conform dreptului de preferinţă. În cadrul acestei oferte, peste 1.000 de acţionari BT — inclusiv BERD şi IFC, care se numără printre cei mai mari acţionari ai băncii — şi-au exercitat dreptul de a participa la emisiune. Ulterior, sumele rămase după încheierea acestei prime etape au fost alocate pe două tranşe: una rezervată IFC, în valoare de 18,9 milioane euro, care subscris întreaga tranşă, iar o alta a fost deschisă investitorilor calificaţi.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Dobânda obligaţiunilor a fost fixată la rata EURIBOR la şase luni plus 6,25 puncte procentuale. Scadenţa obligaţiunilor este în anul 2020. Valoarea nominală, respectiv preţul de emisiune al celor 50 de milioane de obligaţiuni, este de 0,6 euro.

Acţiunile Băncii Transilvania se tran­zac­ţionau ieri la un preţ de 1,7 lei/titlu, în scădere cu 2,3% faţă de referinţa din şedinţa de miercuri. Banca are o capitalizare bursieră de 3,83 miliarde de lei.

BERD este cel mai mare acţionar al băncii cu 14,61% din capital. În afară de BERD, cei mai mari acţionari ai băncii cu sediul central la Cluj sunt SIF-urile, după ce Bank of Cyprus şi-a vândut participaţia de 10% din bancă. SIF Muntenia (SIF4) a cumpărat cel mai mare pachet de acţiuni Banca Transilvania (TLV) în cadrul tranzacţiei prin care Bank of Cyprus a vândut 10% din acţiunile băncii

Banca Transilvania a încheiat primul trimestru cu un profit net de 103,4 milioane de lei (23 milioane de euro), acesta fiind cel mai bun început de an din istoria băncii.

Câştigul record din primele trei luni a fost alimentat de creşterea veniturilor nete din dobânzi şi comisioane cu circa 20% faţă de acelaşi interval al anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO